Bedank barbecue voor vrijwilligers GON

4 oktober 2018

Ieder jaar organiseert het bestuur van het Genootschap Oud Noordwijk een feestelijke en sociale bijeenkomst voor alle vrijwilligers van zowel het Museum Noordwijk als het Streekmuseum Veldzicht om hen te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Op 29 september kwamen tientallen vrijwilligers met hun partner bijeen op Streekmuseum Veldzicht waar het bestuur zelf achter ‘de vuren’ stond om hen inclusief hun partners te voorzien van goed gevulde borden.

Zo’n honderd genodigden hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt om naar de barbecue te komen. Met de organisatie onderstreepte het bestuur van het Genootschap Oud Noordwijk zijn dank voor de inzet van alle vrijwilligers in het afgelopen jaar.

Eens te meer bleek dat de locatie Veldzicht zich uitermate goed leent voor dit soort bijeenkomsten en vele anderen om een plezierige tijd door te maken. In tegenstelling tot het weekeinde ervoor, toen de zaterdag gekenmerkt werd door veel regen en wind was het aangenaam vertoeven op het buitenterrein. Wie binnen wilde blijven vermaakte zich uitermate goed in de charmante bollenschuur. Een oplossing tussen deels binnen, deels buiten bood de onlangs opgeleverde hooiberg. Waar men ook zat of verbleef de stemming was uiterst gemoedelijk en positief. Dit soort bijeenkomsten blijft een goede bijdrage leveren aan de onderlinge verhoudingen. Het geeft iedereen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen wat ook nodig is want lang niet alle vrijwilligers die hoofdzakelijk actief zijn op Museum Noordwijk dan wel Streekmuseum Veldzicht of een overall functie vervullen komen elkaar dagelijks tegen. Voorzitter Leon Guit van het Genootschap Oud Noordwijk benadrukte in zijn opening dat er geen uitgebreide verhalen zouden worden gehouden hoe het gaat met het genootschap, Museum Noordwijk en Streekmuseum Veldzicht. “Dat bewaren wij tot onze nieuwjaarsreceptie. Deze bijeenkomst staat in het teken van onze dank als bestuur voor uw grote inzet om het genootschap en beide musea inclusief de VVV-balie te laten draaien.” Dat er gedurende de middag en de avond uitgebreid onderling werd gesproken over de al gerealiseerde plannen op Veldzicht en de nieuwbouwplannen voor Museum Noordwijk was een eigenlijk te verwachten resultaat van de enorme hechtheid van de vrijwilligers en hun betrokkenheid bij het genootschap. Diezelfde vrijwilligers vormen het kloppend hart van het genootschap. Door de groei van de Streekmuseum Veldzicht, waar de al genoemde hooiberg (een nieuwe rustplek voor wandelaars en fietsers en andere bezoekers), de tweede kruidentuin, de opknapbeurt van de stal voor educatieve doeleinden, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Dat staat nog van het feit dat het Streekmuseum steeds meer gebruikt worden voor allerlei bijeenkomsten, waaronder culturele voorstellingen, waar ook weer vrijwilligers voor nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Dat staat nog los van het feit dat er voor het museum naar uitgebreidere openingstijden wordt gestreefd. Bent u geïnteresseerd om een bijdrage te leveren. Kom dan eens langs. Een bezoek aan Streekmuseum Veldzicht is de komende weken nog aantrekkelijker omdat er door de medewerking van vrijwilliger Jan Rietmeijer weer een keur aan prachtige bollen te koop is.

Deel dit bericht