Welkom bij de website van vereniging Genootschap Oud-Noordwijk

Genootschap Oud-Noordwijk is opgericht op 19 april 1962 met als doel het Noordwijks erfgoed te behouden.
In juli 1963 kreeg de vereniging de beschikking over een bijna 250 jaar oude binnenduinse hoeve, één van de laatste in Nederland, aan het Jan Kroonsplein 4 in Noordwijk aan Zee. Met hulp van vele verenigingsleden, vrijwilligers en giften van de Noordwijkse bevolking werd er een lokaal historisch museum in gevestigd.

De Stichting Museumboerderij is in 1984 opgericht. Deze stichting (thans eigenaar van het pand ) zorgde dat in 1986-87 het pand werd gerestaureerd en uitgebreid met een tweede trap, een keuken en toiletten. In 1995 is de Blauwdotterzaal aangebouwd. Deze zaal wordt gebruikt voor de wisselende exposities. In 2003 is, dankzij gulle gaven van de leden en vele instanties, het buurhuis Jan Kroonsplein 6 aangekocht en gerenoveerd en geïntegreerd in het museum.

In 2008 kreeg het Genootschap bij testament van Jaap Hoogeveen de beschikking over het zomerhuis en de winterstal van boerderij Veldzicht. Met steun van de gemeente en enkele grote donaties werden de gebouwen gerenoveerd en door vrijwilligers omgetoverd tot museum. In 2009 kon het Streekmuseum Veldzicht worden geopend.

In 2009 zijn beide musea, Museum Noordwijk en Streekmuseum Veldzicht, opgenomen in het officiële museum register van de Stichting Het Nederlands Museumregister.

De Algemene Leden Vergadering wordt elk jaar in het voorjaar gehouden. Behalve Museum Noordwijk en Streekmuseum Veldzicht heeft Genootschap Oud-Noordwijk nog meer verenigingsactiviteiten.
Lees meer over de vereniging.

Het bestuur

Het bestuur van vereniging "Genootschap Oud Noordwijk" bestaat uit:

Voorzitter: Leon Guijt
Penningm.: Cees Langenveld
Secretaris: Cora Vliet Vlieland
Lid: Jan Hoogeveen
Lid: Harm Dragt
Lid: Leendert van Duin

Maak kennis met het bestuur. Lees verder →


logoANBI

Museum Noordwijk

 logo smbn150x108


Museum Noordwijk is een kunsthistorisch museum dat uitblinkt door de bijzondere collectie, bijzondere huisvesting en kennis over het Noordwijkse erfgoed.

Jaarlijks organiseren wij een zomer- en wintertentoonstelling.
Lees verder →


image001

Streekmuseum Veldzicht

logo velz175x108


Op zaterdag 28 maart 2009 werd Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk geopend. Hier staan bloembollen, kruiden en blaarkopkoeien centraal.
Streekmuseum Veldzicht is gevestigd in boerderij Veldzicht aan de Herenweg 114 in Noordwijk-Binnen. Deze boerderij werd in 1864 gebouwd door Jacobus Hoogeveen, die op boerderij Bouwlust ertegenover geboren werd.
Lees verder →

Vrienden Museum Noordwijk

logo svmn150x108


De vrienden van het museum vormen een gedreven groep personen, die het culturele niveau in Noordwijk en omstreken niet alleen op peil houden, maar zelfs naar een hoger plan tillen. Dankzij de geldelijke bijdragen van de "Stichting Vrienden van Museum Noordwijk" kunnen belangrijke kunstwerken aangeschaft worden die anders buiten het bereik van het museum blijven.
Lees verder →

Lidmaatschap van Genootschap Oud-Noordwijk

De vereniging Genootschap Oud-Noordwijk wordt gevormd door haar leden. Op 1 januari 2014 waren dat er ongeveer 1850. Het lidmaatschap geldt per kalender jaar; ieder lid heeft gratis toegang tot de beide musea en krijgt de Blauwdotter thuis bezorgd. Aan het begin van het jaar krijgt ieder lid een factuur thuis gestuurd met het verzoek het lidmaatschap te betalen. Iedere manier van betaling is welkom, cash bij de receptie van het Museum Noordwijk, via een bankoverschrijving of m.b.v. internetbankieren. Vermelding van het betalingskenmerk dat in de factuur wordt genoemd is noodzakelijk. Tussentijdse restitutie is niet mogelijk. De contributie bedraagt:

  • Voor ingezetenen van Noordwijk € 15.00
  • Woont u buiten Noordwijk maar in Nederland € 17.50
  • Woont u buiten Nederland € 20.00

Grote en kleine donaties zijn altijd welkom. U kunt ook via de webshop doneren.

Lid worden
Iedereen kan lid worden; een telefoontje, een opgave bij de receptie, een briefje naar het Jan Kroonsplein 4 of een e-mailtje met vermelding van uw naam en adres naar ledenadministratie@g-o-n.nl is voldoende.
U krijgt altijd een bevestiging, doorgaans binnen 14 dagen, maar in de vakantie periode kan het wat uitlopen.

Cadeau lidmaatschap abonnementen
Als u aan het zoeken bent naar een cadeautje voor familie of vrienden denk dan eens aan een cadeau lidmaatschap. U betaalt een bedrag overeenkomstig het normale lidmaatschap € 15,00; € 17,50 of € 20,00. Het cadeautje komt overeen met het verenigingslidmaatschap gedurende één jaar en omvat de toezending van 4 Blauwdotters en vrije toegang tot de beide musea.
Geeft de naam en adres op van de begunstigde en uw eigen naam en adres als schenker. De begunstigde ontvangt dan een brief waarin zij/hij op de hoogte wordt gebracht van het cadeau, van wie het komt en wat het cadeau inhoudt. Zie ook de webwinkel.

Contactgegevens

Adres:
  Jan Kroonsplein 4
  2202 JC Noordwijk
tel: +31-(0)71 - 36 178 84
email hier

RSIN nr: 803755363
Fiscaal nr: NL0006154550

BTWnr: NL8037.55.363.B01
KvK nr: 40446090
IBAN: NL34 Rabo 0101 3515 42

Wie is online

3 bezoekers online
0 gasten, 3 bots, 0 leden

Abonneren op Nieuws