Nieuwe datum: Lezing over de Strijd om de Montessori methode

25 januari 2015

strijd om de methodeb 14feb

Nieuwe datum: Lezing over de Strijd om de Montessori methode

Helaas kon wegens weersomstandigheden de vorige lezing geen doorgang vinden. Deze lezing is nu geplanned op 14 feb 2015 om 14:00 uur.

De tentoonstelling ‘Maria Montessori, door het kind naar een nieuwe wereld’ is aanleiding geworden voor het organiseren van een lezing op zaterdag 14 februari 2015 om 14:00 uur in Museum Noordwijk met de titel ‘Strijd om de Montessori methode: een verborgen geschiedenis’ door Maartje Hazenoot.

Het groot enthousiasme waarmee de Montessorimethode vanwege haar principe van vrijheid in 1914 werd ontvangen, sloeg na een aantal jaren om toen Montessori omstreeks 1920 haar principes nauwkeuriger ging omschrijven.
In ons land speelde Cornelia Philippi-Siewertsz van Reesema (1880-1963) in de tweespalt, die naar aanleiding daarvan binnen de Nederlandse Montessori Vereniging ontstond, een belangrijke rol.

De lezing ‘Strijd om de methode: een verborgen geschiedenis’ vindt op zaterdag 14 februari 2015 om 14:00 uur plaats in Museum Noordwijk.
Indien u bij deze unieke lezing aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via email: mariamontessorimemoriejaar@hotmail.com

Dit bericht werd eerder geplaatst op de website van Museum Noordwijk

Om het oorspronkelijke bericht te lezen klikt u hier: Nieuwe datum: Lezing over de Strijd om de Montessori methode

Deel dit bericht