Veldzicht en Groei & Bloei

23 mei 2014

tuinweek-square

Nationale tuinweek – 14 t/m 21 juni 2014

Van 14 t/m 21 juni organiseert Groei en Bloei de Nationale Tuinweek. Op 14 en 15 juni is in Noordwijk de markt ‘Onder de Linden’. De kruidentuin van Veldzicht maakt deel uit van de route Open Tuinen in dit weekend. Een mooie gelegenheid om beiden te combineren.

Maar ook na het weekend is de kruidentuin op Veldzicht de hele week gratis te bezoeken. Bij de ingang van Veldzicht ziet u een ‘piep’ klein tuintje als voorbeeld om te laten zien dat het onnodig is om over grote lappen grond te beschikken om te genieten van de mooie bloeiende planten.

De kruidentuin is nu op z’n mooist en rondom de boerderij zijn bakken, melkbussen, manden en een kruiwagen gevuld met kruiden en/of bloeiende planten.

Actie: TEGEL ER UIT – PLANT ER IN
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zal in Delft met een aantal kinderen de eerste tegel lichten en er een plant of boom voor terug planten.
Daarna gaat de actie ‘TEGEL ER UIT PLANT ER IN’ van start.

Ook de afdeling Groei en Bloei Noordwijk doet mee met deze actie. Gedurende de hele week kunt u een tegel uit uw tuin halen en inleveren bij Streekmuseum Veldzicht, u ontvangt dan een plantje en/of een zakje zaad om de vrij gekomen ruimte te vullen.
In het museum is gelegenheid om een kopje thee of koffie te drinken met een heerlijk stukje rabarber taart tegen een kleine vergoeding. Ook kan men hier naar toilet. Kortom een mooie plek om even te pauzeren voor de route vervolgd wordt.

Dit bericht werd eerder geplaatst op de website van Streekmuseum Veldzicht

Om het oorspronkelijke bericht te lezen klikt u hier: Veldzicht en Groei & Bloei

Deel dit bericht